lördag 21 november 2015

Med den mörka årstiden ökar inbrottenNu har den mörka årstiden än en gång kommit. En årstid som präglas av många bostadsinbrott.
 

Enligt BRÅ är november följt av december de månader som det sker och anmäls flest bostadsinbrott. Förra året anmäldes i Sverige drygt 22 000 bostadsinbrott. Förutom förlusten av själva egendomen kan det också leda till att man aldrig mer kan känna sig riktigt trygg efter att ha fått sitt hem invaderat. Trots polisens ansträngningar klarades enbart ca 4 % av bostadsinbrotten upp. Ett försvinnande litet antal. Enligt Nationella Operativa Avdelningen (tidigare Rikskriminalpolisen) är många bostadsinbrott utförda av ligor med hög grad av organisering. De kan förfoga över alltifrån spejare till GPS-utrustning med inmatade mål. Ligor som agerar internationellt.

Otryggheten och frustrationen har ökat. Inte minst på landsbygden.  Polisen ska ha en eloge för att de gör så gott de kan men de har ingen lätt uppgift p.g.a. bristande resurser. Det behöver tillföras mer resurser till Polisen och ordentliga gränskontroller behöver upprättas igen för att försvåra de internationella ligornas verksamhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar